Η Εταιρία - Ιστορία

 

Η ίδρυση της εταιρίας πραγματοποιείται τυπικά την 04.01.1957, από δύο φιλόδοξα αδέλφια, τον Γιάννη και τον Ηλία Τζεβελέκο. Το ουσιαστικό ξεκίνημά της, όμως, ανιχνεύεται λίγα χρόνια νωρίτερα, αφού τα δύο αδέλφια έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με την εμπορία λουριών ωρολογίων. Η αγάπη τους για το λουράκι, τους ωθεί να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα παραγωγής λουριών ωρολογίων.

Αρχικά, η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ιδιόκτητο, σύγχρονο κτίριο στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου εδρεύει έως και σήμερα. Τα εγκαίνια της καινούρια έδρας πραγματοποιούνται το έτος 1974.

  

Η νεοσύστατη βιομηχανική μονάδα ξεκινά τη λειτουργία της με την κατασκευή perlon λουριών, αγοράζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη της μηχανή. Με αργά και σταθερά βήματα, αγοράζει πιο σύγχρονο εξοπλισμό και επεκτείνεται έτσι στην παραγωγή και άλλων μοντέλων δερμάτινων λουριών.

 

Επιπλέον, η εταιρία γίνεται μέλος του Βιοτεχνικού Συνδέσμου και του Συνδέσμου Αργυροχρυσοχόων.

Την αξιοσημείωτη πορεία της εταιρίας στο χώρο των λουριών ωρολογίων έρχεται να επιβεβαιώσει το πλήθος διακρίσεων ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η απονομή δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας: α. για λουριά clip και β. για συσκευασία λουριών.

 ​  

Κομβικό σημείο της λειτουργίας της εταιρίας αποτελεί το έτος 1985, οπότε και πραγματοποιείται η πρώτη συμμετοχή της σε έκθεση. Από τότε και έως σήμερα, η εταιρία λαμβάνει μέρος αδιαλείπτως τόσο σε κλαδικές εκθέσεις (ΕΛΚΑ-ΚΟΣΜΗΜΑ, HELEXPO-ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ), όσο και σε πλήθος ιδιωτικών διοργανώσεων, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό Εμπόριο.

Η πολυετής πορεία της εταιρίας, αναδεικνύεται με τους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργεί με τους πελάτες της. Η προσεκτική επιλογή των πελατών της, βασισμένη στην αμοιβαία εκτίμηση και στον αμοιβαίο σεβασμό, καταφέρνει να σφραγίσει γερές συνεργασίες, όχι μόνο στην ημεδαπή αλλά και στην αλλοδαπή, οι οποίες συνεχίζονται στο πέρασμα των γενεών.